Leestijd: 2 min.

De branche die verreweg het hardst wordt geraakt door de coronacrisis is de hospitality branche. Restaurants, bars, cateringbedrijven en hotels zagen hun omzet tot het nulpunt dalen. Gelukkig draagt de overheid adequaat bij met goede maatregelen.

Wij vroegen ons af wat wij als burgers (consumenten) kunnen doen om onze geliefde branche – waar we straks weer volop van willen genieten – te helpen. Wij denken dat iedereen graag zijn steentje wil bijdragen. Lees in deze blog wat jij kunt doen.

1.Laat je eten thuisbezorgen

Ging jij voorheen wekelijks uit eten? Doe dat nu dat thuis, nu we er niet meer naartoe kunnen. Vele restaurants hebben razendsnel een bezorg- en/of afhaalservice in het leven geroepen. De gerechten worden op je stoep afgeleverd en je betaalt vooraf met een tikkie. Jij hoeft alleen de tafel mooi te dekken! Informeer ernaar bij je favoriete restaurant.

2.Haal je bestelling af

Je kunt je bestelling ook zelf afhalen en zo op de bezorgkosten besparen. De restaurants houden allemaal de noodzakelijke afstand tot de gasten en hanteren uiteraard strikt de hygiène-maatregelen die de overheid adviseert.

3.Laat een positieve review achter

Heb je een bestelling laten bezorgen of afgehaald en is dit goed bevallen? Laat dan een review achter op hun Facebook-pagina of via de organisatie waar je had besteld. Alle kleine beetjes helpen!

4.Betaal nu en eet straks (extra voordelig)

Koop een waardebon of voucher voor een diner als de restaurantdeuren weer open gaan via helpdehoreca.nl. De restaurant-eigenaar krijgt nu al zijn geld om de lopende rekeningen te betalen en jij kan straks extra lekker gastronomisch genieten. Sommige restaurants combineren er extra voordeel voor de gast aan, bijvoorbeeld vijf gangen betalen en zes gangen krijgen, waardoor het een win/win wordt.

5.Koop goede wijnen met voordeel

Er zijn restaurants met een schitterende wijncollectie in hun wijnkelder die nu in de uitverkoop gaat om cash te genereren. Profiteer hiervan en koop mooie wijnen voor een scherpe prijs. Je steunt gelijk de eigenaar.

6.Jarig in deze periode?

Een gezellige borrel met familie en vrienden zit er nu even niet in. Geef of vraag een dinerbon als cadeau zodat je het straks samen kunt vieren met een feestelijk diner!

7.Vier het einde van de lockdown!

Natuurlijk grijpen we straks elke kans om het einde van deze nare periode te vieren. En als het zover is, dan hebben we ook echt reden voor een feestje. Organiseer samen met je vrienden een borrel in een horecazaak om te vieren dat de corona-crisis voorbij is. Hoe leuk is dat? Wellicht kun je het nu al coördineren en iedereen uitnodigen, alleen de exacte datum volgt dan nog.

Heb jij ook goede tips?

We willen het heel graag weten. Laat het achter op onze Facebook-pagina.

Zazie