• 16 januari 2018
  • Ilse de Roo
  • Leestijd 3 min.
Personeel en planning

Zeven tips om met Millennials om te gaan op de werkvloer

Lui en gebrek aan loyaliteit: dit zijn twee van de beschuldigingen die Millennials vaak te horen krijgen. Dit is niet altijd het geval, ze hebben andere waarden en verwachtingen dan voorgaande generaties. Voor het succes van een bedrijf is het belangrijk om de waarden en de verwachtingen van de Millennial te begrijpen. Uit onze ervaring weten wij dat wanneer werknemers gelukkiger zijn, het bedrijf succesvoller is. Er is sprake van een hoge gasttevredenheid en loyaliteit. En dat leidt weer tot een hogere winst. In dit blog geven wij zeven tips hoe je met Millennials kunt omgaan op de werkvloer en leer je hen beter begrijpen.

1
Deel je doelen

Begin met waarom. Wat maakt jou tot wie je bent? Wat is jouw missie? Waarom doe je wat je doet? Door je doel te definiëren, maak je het makkelijk voor je medewerkers om de rol die zij daarin spelen te begrijpen. Meer dan de helft van de Millennials wil een baan waar ze het gevoel hebben dat hun werk belangrijk is, dat ze ertoe doen. Inspireer je medewerkers, zij zullen op hun beurt weer productiever en meer loyaal zijn.

2
Communiceren

Millennials zijn opgewekt en altijd op de hoogte. Door snelle communicatie via hun smartphone en social media, verwachten zij van hun werkgever ook dat de communicatie snel en effectief gaat. Vandaar dat we bij L1NDA een app hebben geïntroduceerd. Wij sturen bedrijfsleiders aan om met medewerkers te communiceren via de app. Mensen hebben per dag gemiddeld 200 keer hun telefoon in de hand, dus geen twijfel dat dit het beste medium is om jouw Millennial medewerkers te bereiken. Lees hier ook de drie redenen waarom een online personeelsplanner de medewerkerstevredenheid verbetert.

Mensen hebben gemiddeld 200 keer hun telefoon in hun hand, dus telefoon is hét medium om je medewerkers te bereiken

3
 
Bouw aan een goede cultuur

Een succesvol bedrijf creëert een cultuur waar ruimte is voor ideeën en, nog belangrijker, waar ideeën worden opgepakt. Het is belangrijk om je medewerkers te betrekken bij bedrijfsprocessen. Zorg ervoor dat ze het gevoel hebben dat ze vrij kunnen spreken. Persoonlijk contact en feedback geven- en ontvangen is ook belangrijk voor de Millennial. Het wekt vertrouwen en zorgt ervoor dat de samenwerking in een team effectiever verloopt.

4
Wees geduldig

Millennials staan niet bekend om hun geduld. Ze zijn opgegroeid in een wereld waarin al hun behoeften snel worden bevredigd. Als je iets wilt kopen, dan bestel je het online en meestal heb je het de volgende dag al in huis. We bingewatchen series, in plaats van iedere week te wachten op een nieuwe aflevering. Het is dus niet de schuld van Millennials zelf dat ze minder geduld hebben dan voorgaande generaties. Op werkgebied is helaas niet alles direct mogelijk, en dit brengt soms frustraties met zich mee. Tevredenheid en succes behaal je bijvoorbeeld niet in één dag. Help Millennials op de werkplek door geduld te oefenen en geef ze tegelijkertijd duidelijk inzicht in hoe ze vooruitgang kunnen boeken.

5
Bouw aan persoonlijke verbindingen 

Uit een recente studie blijkt dat 80% van de mensen liever een flinke salarisverhoging links laat liggen, dan samen te werken met mensen die ze niet mogen in een negatieve en inspiratieloze omgeving. Deze studie bewijst het belang van het opzetten van een sterke teamdynamiek waarbij medewerkers zich een individu voelen in plaats van een nummer. Een andere manier om dit te bereiken, is door te investeren in mentor-mogelijkheden. Deze vormen van verbinding trekken niet alleen de beste mensen, maar zorgen ook dat de beste mensen bij jouw bedrijf blijven. Lees hier meer tips om leiding te geven aan jonge medewerkers.

6
Wees flexibel

Werk staat tegenwoordig niet meer op nummer één. Millennials willen veel tijd doorbrengen met vrienden en familie. Ze vinden een goede balans tussen privé en werk belangrijk. Om dit te realiseren, dien je als werkgever flexibele werktijden mogelijk te maken, de arbeidsvoorwaarden bespreekbaar te maken, rekening te houden met de wensen van je werknemers en ruimte te bieden om veel naast het werk te kunnen doen. Succesvolle organisaties zijn organisaties die flexibiliteit omhelzen.

7
Wees toekomstgericht 

We maken dagelijks gebruik van verschillende technologieën om ons leven zo makkelijk mogelijk te maken. De technologie van tegenwoordig weet precies wat wij willen, nog voordat we het zelf weten. Wij ontwikkelen L1NDA om hetzelfde voor jouw horecazaak te doen. Door het creëren van een omgeving waarin Millennials, Generatie Z en toekomstige generaties kunnen bloeien, zorg je uiteindelijk voor gelukkigere medewerkers, meer tevreden gasten en een succesvoller bedrijf. Lees hier hoe L1NDA kan zorgen voor tevreden medewerkers, een goede samenwerking en meer omzet.

Over de auteur

Ilse de Roo

Bijna twee jaar was ik werkzaam op de marketingafdeling bij L1NDA. Ik heb mijn passie voor content creatie, online marketing en SEO verder kunnen ontwikkelen en nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Ik heb met plezier bij L1NDA gewerkt en ik kijk terug op een mooie tijd. Ik hoop dat je de blogs met veel plezier leest en dat je relevante tips kunt toepassen!

Alles wat je moet weten over Generatie Y en Z

De beste blogs gebundeld met alle ins & outs over de nieuwe generatie

Download kennisdocument

Word ook lid van onze community

Mis nooit meer het laatste nieuws. Schrijf je gratis in en blijf direct op de hoogte. Je ontvangt van ons tweewekelijks waardevolle content in je mail.

Anderen lazen ook