• 14 juni 2017
  • Manon Heitkamp
  • Leestijd 2 min.
Voor de medewerker

Loonheffingskorting: dit moet je weten als je meerdere banen hebt

Flexwerken is in opkomst. Vooral veel studenten hebben één of meerdere banen naast hun studie. Het is natuurlijk ideaal om werkervaring op te doen bij verschillende werkgevers, maar er zitten wel een paar haken en ogen aan. Hier moet je rekening mee houden als je meerdere banen hebt.

Loonheffingskorting: wat betekent dit voor mij?

Wanneer je voor meerdere werkgevers aan de slag gaat, krijg je ook loon van verschillende bedrijven. Onthoud dat je de loonheffingskorting maar bij één werkgever mag toepassen. Als je werkt, betaal je belasting. Loonheffingskorting is een korting op de belasting die je moet betalen. Dit houdt in dat je netto meer loon overhoudt aan het einde van de maand.

Bij welke werkgever kan ik de loonheffingskorting het beste toepassen?

Ons advies is om je loonheffingskorting toe te passen bij de werkgever waar je het meeste aantal uren werkt en/of het meest verdient. Bij de andere werkgevers pas je de korting niet toe en betaal je dus meer belasting over je loon. Als je de loonheffingskorting bij meerdere werkgevers toepast, betaal je te weinig belasting en moet je aan het einde van het jaar geld terugbetalen aan de belastingdienst.

Belastingaangifte: geld terugkrijgen

Vanaf maart kun je van het voorgaande jaar je jaaropgaaf invullen. Hierbij wordt berekend of je te veel of te weinig belasting hebt betaald. Als je minder dan €5.720,- per jaar hebt verdiend (zo’n €120,- euro per week), hoef je geen belasting te betalen. De belasting die je gedurende het jaar hebt betaald, krijg je dan allemaal terug. Ook als je in een jaar tijd verschillende banen na elkaar hebt gehad, hebben al je werkgevers belasting betaald. Hiervan kun je vaak een gedeelte terugkrijgen.

Download gratis ons kennisdocument waarin we de 12 meest gestelde vragen door medewerkers beantwoorden.

Over de auteur

Manon Heitkamp

In mijn 3,5 jaar tijd bij L1NDA hebben we inmiddels meer dan 180 blogs, 21 kennisdocumenten en een nieuwe website gepubliceerd. Dit alles heeft als doel om jou als ondernemer te informeren en inspireren met waardevolle informatie en tips waarmee jij je business kunt (blijven) verbeteren. Voor mij is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière, maar ik hoop dat mijn content je blijft inspireren en nog veel leesplezier biedt!

De 12 meest gestelde vragen door medewerkers

Alles wat je moet weten als je in de horeca werkt

Download kennisdocument

Word ook lid van onze community

Mis nooit meer het laatste nieuws. Schrijf je gratis in en blijf direct op de hoogte. Je ontvangt van ons tweewekelijks waardevolle content in je mail.

Anderen lazen ook