• 9 mei 2016
  • Manon Heitkamp
  • Leestijd 3 min.
Voor de medewerker

Vijf voordelen van werken in het weekend

Als je in de horeca werkt is de kans groot dat jij een dag in het weekend moet werken.  Wanneer anderen vrij zijn moet jij vaak werken. Maar werken in het weekend brengt ook voordelen met zich mee.

1
Gezellig op het werk

Juist in het weekend gaan mensen er op uit. Ze zoeken terrasjes op, gaan lekker uitgebreid lunchen en drinken net dat drankje extra. Dit zorgt er voor dat het in ieder geval gezellig en lekker druk is als jij aan het werk bent. Dat kan op een maandag nog wel eens anders zijn.

2
Doordeweeks vrij zijn

Als je in het weekend werkt heb je doordeweeks vaak een dag vrij. Wanneer jij na een zondag hard werken lekker vrij bent op maandag,  begint voor anderen net de werkweek. Daarnaast kun je doordeweeks op vrije dagen echt wat doen. Het is lekker rustig in de stad, in de supermarkt en in de sportschool. Een bezoek aan de dokter of tandarts is ook beter in te plannen, zonder dat je deze tijd in moet halen van het werk.

3
Goed te combineren met je studie

Studeren wordt steeds duurder met de nieuwe wet- en regelgeving. Door te werken in het weekend kan je doordeweeks prima studeren en lekker wat bijverdienen naast je studie. Verder heb je doordeweeks tijd om te werken aan schoolopdrachten en om te leren. Verder staat het goed op je CV als je laat zien dat je naast je studie een bijbaan hebt gehad.

Download ook gratis ons kennisdocument waarin we de vijf meest gemaakte fouten in het CV behandelen.

4
Goede reden om onder afspraken uit te komen

Of het nu een familieverplichting, een feestje of een etentje is waar je totaal geen zin in hebt. Jij hebt altijd een goed excuus om er onder uit te komen. Je moet werken.

5
 Afwisselend rooster

Het verschilt natuurlijk per bedrijf wanneer je vrij bent, maar vaak biedt een baan waarbij je in het weekend werkt meer afwisseling. Soms ben je twee dagen achter elkaar vrij, soms twee losse dagen doordeweeks. Als je geen vijf dagen achter elkaar werkt ben je vaak minder moe dan wanneer je werkt van maandag tot en met vrijdag.

Werken in de horeca nog leuker en makkelijker maken? Download gratis ons kennisdocument waarin we handige tips geven voor horecamedewerkers.

Bron: HLN.be

Over de auteur

Manon Heitkamp

In mijn 3,5 jaar tijd bij L1NDA hebben we inmiddels meer dan 180 blogs, 21 kennisdocumenten en een nieuwe website gepubliceerd. Dit alles heeft als doel om jou als ondernemer te informeren en inspireren met waardevolle informatie en tips waarmee jij je business kunt (blijven) verbeteren. Voor mij is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière, maar ik hoop dat mijn content je blijft inspireren en nog veel leesplezier biedt!

De 12 meest gestelde vragen door medewerkers

Alles wat je weten als je in de horeca werkt

Download kennisdocument

Word ook lid van onze community

Mis nooit meer het laatste nieuws. Schrijf je gratis in en blijf direct op de hoogte. Je ontvangt van ons tweewekelijks waardevolle content in je mail.

Anderen lazen ook