• 6 mei 2015
  • Manon Heitkamp
  • Leestijd 2 min.
Voor de medewerker

Werken in de horeca tijdens feestdagen

Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren. Allemaal dagen waarop de meeste mensen kunnen genieten van een vrije dag. Maar als je in de horeca werkt is de kans groot dat jij gewoon moet werken op deze dagen. Maar ben je eigenlijk verplicht om tijdens feestdagen te werken? En krijg je dan extra betaald of een andere dag vrij ter compensatie?

Wat is een officiële feestdag

Eerst is het goed te weten welke dagen nou precies officiële feestdagen zijn. Nederland telt 11 erkende feestdagen dit jaar. Dit zijn: Nieuwjaarsdag, Goede vrijdag, eerste en tweede paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, eerste en tweede pinksterdag en eerste en tweede kerstdag. Bevrijdingsdag is eens in de 5 jaar een officiële feestdag en wordt in 2020 weer meegerekend als een officiële feestdag.

Werken tijdens feestdagen

Betekent dit dat je automatisch vrij ben tijdens een feestdag? Nee, helaas. In de wet is niks opgenomen over werken tijdens de feestdagen. Veel bedrijven zijn dicht met de feestdagen, wat betekent dat je vrij bent. Maar horecazaken zijn vaak juist geopend met deze dagen. Een erkende feestdag is geen doorbetaalde extra vrije dag in de horecasector. Als jouw werkgever de horeca CAO hanteert, zul je samen afspraken moeten maken of je moet werken.

Feestdagen worden in de horeca beschouwd als ‘gewone’ werkdagen. In de wet is ook niks opgenomen dat je extra betaalt krijgt tijdens de feestdagen.

Toeslag of compensatie

Als je werkgever de horeca CAO hanteert is er wel een extra vergoeding van toepassing. Dit is vaak een vergoeding van vrije tijd. Je krijgt dan een andere dag vrij ter compensatie. Lukt het niet om deze vrije dag op te nemen binnen 26 weken, dan heb je recht op een toeslag van 50% bovenop je bruto-uurloon. Het kan natuurlijk zijn dat je werkgever de zaak sluit op een feestdag. Dan krijg je deze dag wel doorbetaald, maar dan zul je deze dag op een ander moment moeten inhalen. Lukt dit niet voor het einde van het kalenderjaar, dan komt deze dag te vervallen. Wil je meer weten over de wet- en regelgeving in de horeca? Download ons kennisdocument waarin we de meest gestelde vragen door horecamedewerkers beantwoorden.

Dus als je vrij wilt op een feestdag, zul je vrij moeten vragen en vakantie-uren moeten inleveren. Wanneer je niet gemist kan worden, kan je baas je verplichten om te komen werken. Zorg dus dat je nooit zomaar een weekendje weg plant met Pinksteren voordat je hebt gevraagd of dit mogelijk is.

Over de auteur

Manon Heitkamp

In mijn 3,5 jaar tijd bij L1NDA hebben we inmiddels meer dan 180 blogs, 21 kennisdocumenten en een nieuwe website gepubliceerd. Dit alles heeft als doel om jou als ondernemer te informeren en inspireren met waardevolle informatie en tips waarmee jij je business kunt (blijven) verbeteren. Voor mij is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière, maar ik hoop dat mijn content je blijft inspireren en nog veel leesplezier biedt!

De 12 meest gestelde vragen door medewerkers

Alles wat je moet weten als je in de horeca werkt

Download kennisdocument

Word ook lid van onze community

Mis nooit meer het laatste nieuws. Schrijf je gratis in en blijf direct op de hoogte. Je ontvangt van ons tweewekelijks waardevolle content in je mail.

Anderen lazen ook