• 23 maart 2015
  • Manon Heitkamp
  • Leestijd 2 min.
Personeel en planning

Hoe houd jij je personeel tevreden?

Driekwart van de gasten van restaurants of eetcafés die ontevreden zijn over hun bezoek, komt nooit meer terug. Volgens onderzoek is vooral onvriendelijke bediening (38,5%) een boosdoener. Uit een groot consumentenonderzoek van horecaplatform Foodbrigade (1000 respondenten) blijkt dat een gast komt voor lekker eten en vermaak. Daarbij speelt gastvrijheid een belangrijke rol.

Waarom tevreden personeel van belang is

Tevreden personeel is van essentieel belang. Waarom? Een tevreden medewerker straalt dit uit naar de gast. Dit komt dus de gastvrijheid ten goede. Tevredenheid laat zich ook intern terugzien. Medewerkers zijn tevreden tegenover elkaar, wat de collegialiteit bevordert. Is iemand een keer ziek? Dan wilt een collega de dienst wel overnemen. Daarnaast is een gelukkige medewerker loyaler naar de werkgever toe. Iemand die zich serieus genomen en gewaardeerd voelt, zal zich beter inzetten voor een bedrijf. Een stapje harder zetten is geen enkel probleem. Wil je meer weten over het belang van tevreden personeel, lees dan ons blog met tips hoe je de welzijn van je medewerkers op de werkvloer kunt verbeteren

Waarom personeelsplanning belangrijk is voor tevreden medewerkers

Er liggen heel veel kansen om de situatie te verbeteren en het personeel goed aan te sturen. Een belangrijk onderdeel is de personeelsplanning. Besef dat het goed inplannen van medewerkers valt of staat bij inzicht en heldere afspraken. Het is belangrijk goed overzichtelijk te hebben wanneer je personeel beschikbaar is, goed inzicht te geven in de werkzaamheden van het team en het correct aantal uren te verlonen. Door tijdig veranderingen door te geven en duidelijk te communiceren, weet het personeel waar het aan toe is. Nog makkelijker; laat het personeel zelf doorgeven wanneer zij beschikbaar zijn en geef ze de mogelijkheid om onderling diensten te ruilen. L1NDA gelooft dat horeca mensenwerk is. Een tevreden, goed samenwerkend team met een fijne sfeer is daarom van essentieel belang. Het beïnvloedt de collegialiteit, de betrokkenheid met de werkgever en de gastvrijheid. Investeer in de betrokkenheid van je personeel. Je gasten zullen je dankbaar zijn. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die L1NDA biedt op het gebied van personeelsplanning? Probeer L1NDA dan nu gratis

Bron: Foodbrigade.nl

 

Over de auteur

Manon Heitkamp

In mijn 3,5 jaar tijd bij L1NDA hebben we inmiddels meer dan 180 blogs, 21 kennisdocumenten en een nieuwe website gepubliceerd. Dit alles heeft als doel om jou als ondernemer te informeren en inspireren met waardevolle informatie en tips waarmee jij je business kunt (blijven) verbeteren. Voor mij is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière, maar ik hoop dat mijn content je blijft inspireren en nog veel leesplezier biedt!

10 Tips voor het binden en boeien van personeel

Een handleiding vol met tips over personeelsbeleid

Download kennisdocument

Word ook lid van onze community

Mis nooit meer het laatste nieuws. Schrijf je gratis in en blijf direct op de hoogte. Je ontvangt van ons tweewekelijks waardevolle content in je mail.

Anderen lazen ook