Horecava 2014

L1NDA op de Horecava!
Het was weer knallen geblazen op de jaarlijkse Horecava. De tweede week van januari komt de horeca uit alle hoeken van het land naar de Amsterdam RAI om het nieuwe jaar in te luiden. En de sfeer zat er goed in!

Dit jaar stond L1NDA op een nieuwe plek, waar we ons direct thuis voelden. We waren beter vindbaar en hadden het daardoor extra druk. De L1NDA folders vlogen dankzij het enthousiaste L1NDA team de arme bezoekers om de oren en we waren overweldigd door de belangstelling in L1NDA. We spraken veel potentiële klanten, de ondernemers die de werkroosters nog met Excel en papier maken. Ook kwamen genoeg klanten om de hoek kijken, waarmee we de nieuwste ontwikkelingen en tips bespraken. Het is altijd goed om de klanten face to face te spreken, want je spreekt elkaar veel over telefoon.

Tenslotte spreken we altijd graag onze partners. Je merkt dat deze horeca leveranciers druk op zoek zijn naar innovativiteit en het ‘ontzorgen van hun klant’. Bijvoorbeeld door saaie tijdrovende taken bij de horeca ondernemer uit handen te nemen met automatisering. Daarom koppelen wij ons product het liefst met zo veel mogelijk payrollers, loonadministratiekantoren, kassasystemen en kloksystemen.

De Horecava was ook het moment waarop wij met trots onze nieuwe productvideo lanceerden, gemaakt in samenwerking met animatiebedrijf Animotus en scriptschrijver Bas van der Paardt.

Mede-oprichter Nicolaas dook even onder tafel om een Horecava special interview te geven aan Z24 over het ontstaan van L1NDA.

Wij kunnen met veel plezier op een succesvolle beurs terugkijken. Maar dit hadden wij nooit gekund zonder onze fantastische dames en heren die vol energie de bezoeker met L1NDA liet kennismaken.

L1NDA bedankt iedereen die heeft meegedaan! Dit zijn Nikki Christiaens, Bob Bouwhuis, Abel Smits, Femke Meeuwes, Lonneke Lammers, Lilian Kalkman, Brita Kortz, Anabel Boers, Onno Venker, Jeroen Bakker, Nicolaas Heyning en Wouter Suren.

Bezoek bekijk de L1NDA foto’s op Facebook

Deze week is L1NDA op bezoek bij..


Juice & Salad Café en spreekt met eigenaar Nick Pals

Sinds een jaar is Amsterdam trotse bezitter van de gezondste bar van Nederland: Juice & Salad Café. Op een mooie plek aan de Vijzelstraat worden buurtbewoners, toeristen en de kantoren van een grote diversiteit aan sappen, smoothies, yoghurts, lunchsalades en maaltijdsalades voorzien. Deze worden à-la-minute voor de klanten bereid en bevatten verse, onbewerkte en veelal biologische ingrediënten. Érg lekker, en gezond!

“Verse, onbewerkte en veelal biologische ingrediënten!”

Elk product wordt vernoemd naar de afkomst van de ingrediënten: een Europese salade, Oriëntaalse sandwich of toch liever een Afrikaans sapje, alles is mogelijk! En voor wie toch geen keuze kan maken uit al het lekkers is het ook mogelijk om zelf, op basis van de ruime selectie aan groenten, fruit en toppings, een sapje of salade samen te stellen. Geniet van je ontbijt, lunch of maaltijd in het sfeervolle Juice & Salad Café, take it away of bestel je favoriete maaltijd online en laat het bezorgen. Op dit moment kan je alleen nog van Juice & Salad Café genieten in hartje Amsterdam maar de wens is om dit gezonde en lekkere concept in de toekomst uit te breiden!

“Wens om het concept in de toekomst uit te breiden!”

Twee maanden na de opening van Juice & Salad Café in 2012, werd L1NDA in het bedrijf geïntroduceerd. Eigenaar Nick Pals was door eigen horeca-ervaring al bekend met het systeem en besloot, na vergelijking met andere soortgelijke systemen, in zee te gaan met L1NDA. Het was niet noodzakelijk om gelijk met L1NDA te beginnen maar omdat het concept mogelijk in de toekomst uitgebreid zal worden was dit een goede manier om L1NDA vanaf het begin in het bedrijf te integreren.

“Ik ken L1NDA zowel van de ontvangende als de sturende kant!”

De komst van L1NDA heeft verschillende voordelen met zich meegebracht. Zo wordt er duidelijk gecommuniceerd met de medewerkers en zijn zij zelf verantwoordelijk voor het opgeven van de beschikbaarheid en onbeschikbaarheid. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht waardoor het roosteren gemakkelijker wordt en minder tijd kost. Er is bewust gekozen om met zowel beschikbaarheid als onbeschikbaarheid te werken omdat op deze manier een soort ranking ontstaat. Groen zijn hierin de medewerkers die aangeven graag te willen werken, rood zijn de medewerkers die onbeschikbaar zijn en ‘grijs’ zijn de medewerkers die niks hebben opgegeven dus niet graag willen werken maar ook niet onbeschikbaar zijn. Met deze ranking is het erg makkelijk om medewerkers in te plannen.

“Door de ranking die ontstaat is het gemakkelijk plannen!

Zowel Nick als zijn zusje Tess werken met L1NDA. Was het aan het begin Nick die veelal met L1NDA werkte, op dit moment verzorgt Tess het roosteren. De medewerkers van Juice & Salad Café zijn ook tevreden met L1NDA, het is duidelijk en gebruiksvriendelijk om mee te werken
.

Deze week is L1NDA op bezoek bij…

Peperwortel Traiteur & Catering en spreekt met eigenaar Bart Fresen

L1NDA op bezoek bij Peperwortel

L1NDA op bezoek bij Peperwortel

Aziatisch, mediterraan, Italiaans of toch Hollandse Pot? Het kan allemaal bij Peperwortel in Amsterdam! Broer en zus , Elianne en Bart Fresen,  zijn in 1995 gestart met Peperwortel en hebben het in 18 jaar uitgebouwd tot een begrip in Amsterdam.  Nadat ze beide klaar waren met een opleiding, en weinig uitzicht hadden op werk besloten zij samen hun passie, koken, achterna te gaan. Klein begonnen maar ondertussen uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde traiteur & cateraar. Dagelijks kun je bij Peperwortel genieten van met liefde bereide, verse maaltijden, tapas, toetjes en quiches. Het zonnige terras is ook erg aantrekkelijk voor het nuttigen van een lunch, kop koffie of een borreltje. Al deze heerlijkheden kunnen ook worden besteld voor uiteenlopende gelegenheden zoals bruiloften en feesten. Leuk feitje: Peperwortel is vernoemd naar de moeder van Bart en Elianne. Een vrije vertaling van Peperwortel is Mierikswortel wat weer verband houdt met de zaak.

“Wij koken heel divers: van Hollandse Pot tot Aziatisch, als het maar lekker is”

Het personeel van Peperwortel wordt geschetst als een gezellige Peperwortel-familie. De medewerkers zijn erg betrokken bij de zaak, vaak zijn het studenten die gedurende hun hele studie (en zelfs soms nog daarna!) bij Peperwortel werken.

“Samen met de medewerkers vormen wij een gezellige Peperwortel-familie”

Twee jaar geleden is Peperwortel via The Movies in contact gekomen met L1NDA. Na een proefmaand bleek het systeem goed aan te sluiten en naar wens te werken waarna L1NDA als collega werd geïntroduceerd in het bedrijf. Voorheen werd er gepland met excel maar door het vele ruilen en bewerken van de diensten was dit erg onoverzichtelijk.  Met de komst van L1NDA is het erg overzichtelijk geworden wie wanneer moet werken en wordt er duidelijk gecommuniceerd met de medewerkers. Medewerkers voelen zich nu ook meer verantwoordelijk omdat er geen misverstand meer mogelijk is wanneer er gewerkt moet worden.

“Overzicht en duidelijke communicatie zijn grote pluspunten van L1NDA!”

Peperwortel maakt gebruik van L1NDA voor het roosteren en de urenregistratie. Bart is de hoofdverantwoordelijke voor L1NDA maar er zijn ook andere medewerkers die het recht hebben om in L1NDA  te werken. Zo zijn er bij de teams winkel en afwassen medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de diensten in L1NDA. De teams keuken en kantoor plannen allemaal zelf hun uren in omdat dit erg flexibel is.

“Medewerkers voelen zich met de komst van L1NDA verantwoordelijker voor de eigen diensten!”

L1NDA is verhuisd!

 
 
Na een fijne tijd op Turfdraagsterpad 17 zijn wij naar een nieuw kantoor verhuisd op de Nieuwezijds Voorburgwal 101 in hartje Amsterdam. Het is een fijne plek met mooi uitzicht, veel licht en ramen en zelf een klein…dakterras! De deur staat voor jullie open.

Het nieuwe adres voor bezoek en post is:

L1NDA B.V.
Nieuwezijds Voorburgwal 101-III
1012 RG Amsterdam

Deze week is L1NDA op bezoek bij…

Club Poema en spreekt met bedrijfsleidster Emma Vos

Met een spetterende licht- en lasershow, de beste geluidsinstallatie, multimedia-apparatuur en keuze uit verschillende thema’s en grote artiesten is Club Poema dé plek voor een avond feest! Gelegen in hartje centrum Utrecht is Club Poema ontstaan uit de techno scene, de locatie, een kelder, is hier bij uitstek geschikt voor. Maar tegenwoordig is Club Poema veel meer dan alleen techno, er is voor ieder wat wils en de verschillende feesten zijn toegankelijk voor een breed publiek. Van studenten tot techno-liefhebbers, iedereen is welkom bij Club Poema! Zo staat Club Poema bekend om haar wekelijke ESN Studentnight op dinsdagavond. Een internationale avond vol gezelligheid waar studenten uit alle windstreken bijeenkomen en culturen samensmelten! In de weekenden kan je bij Club Poema terecht om onder het genot van een drankje te genieten van de kunsten van internationaal bekende dj’s.Maar ook voor een evenementenlocatie ben je bij Club Poema aan het juiste adres, van borrel tot knallend bedrijfsfeest, alles wordt tot in de puntjes geregeld zodat een uniek en exclusief event kan worden neergezet!

“Van studenten tot techno-liefhebbers, iedereen is welkom bij Club Poema!”

De medewerkers van Club Poema zijn erg betrokken en tonen veel hart voor de zaak. Input van het personeel wordt zeer gewaardeerd en ook gestimuleerd. Zo zijn er feesten die mede door medewerkers worden georganiseerd.

“Meedenken en input van de medewerkers wordt gestimuleerd!”

Sinds een klein halfjaar wordt er bij Club Poema geroosterd met behulp van L1NDA. Voorheen werden open diensten naar het personeel gestuurd waarna de beschikbaarheid via alle mogelijke communicatiemiddelen kon worden doorgegeven. Dit was een tijdrovende klus welke resulteerde in veel onduidelijkheid, miscommunicatie en chaos. Met de komst van L1NDA is het voor het personeel erg gemakkelijk geworden om haar beschikbaarheid door te geven wat ertoe leidt dat de roosters eenvoudig kunnen worden opgesteld. Een ander pluspunt is de duidelijke communicatie, via L1NDA worden de medewerkers direct op  de hoogte gesteld als er diensten voor hen zijn aangemaakt of zijn aangepast.

“Door de duidelijke communicatie via L1NDA worden misverstanden voorkomen!”

Bedrijfsleider Emma werkt dagelijks met L1NDA om te roosteren. Ook onder de medewerkers is L1NDA volledig geaccepteerd, het is gebruiksvriendelijk om mee te werken en er bestaat geen onduidelijkheid over de te werken diensten. De L1NDA app wordt ook actief gebruikt door de medewerkers.